Ο Luca Bonfiglioli αποφοίτησε ως αγρονόμος από το Τμήμα “Agricultural and Environmental Science” και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στις “Plant and Animal Science” στο Πανεπιστήμιο της Tuscia (Viterbo, Ιταλία). Η εργασία του επικεντρώθηκε στην αύξηση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της βιολογικής βελτίωσης φυτών, αξιολογώντας γονοτυπικά και φαινοτυπικά το σκληρό σιτάρι ως προς την αντοχή του στην ξηρασία και την αλατότητα.

Το 2024 συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα έρευνας των γονιδίων που εμπλέκονται στη δημιουργία πρόδρομων ενώσεων αρώματος και πτητικών ενώσεων κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης ερυθρού και λευκού οίνου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επί του παρόντος, αποτελεί μέλος της ερευνητικής ομάδας και συμμετέχει στο πρόγραμμα Path4Med, ένα διεπιστημονικό έργο που στοχεύει στην επίτευξη μηδενικής ρύπανσης υδάτων και εδαφών στα μεσογειακά αγροϋδρολογικά συστήματα, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη για τους ανθρώπους και τα οικοσυστήματα.

Πλήρες βιογραφικό.