ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ GIS, ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:  Δ. ΚΑΛΥΒΑΣ  Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΠΑ

 

Η ερευνητική Μονάδα Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (ΕΜΓΠΣ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το χρονικό διάστημα Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2016 τον δεύτερο κύκλο μαθημάτων στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ GIS, ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ». Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν οι εξής θεματικές ενότητες (κλικ στον τίτλο για λεπτομέρειες):

Κριτήρια συμμετοχής

Τα μαθήματα απευθύνονται όχι μόνο σε πτυχιούχους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ διαφόρων ειδικοτήτων όπως π.χ. σε γεωπόνους, γεωλόγους, βιολόγους, γεωγράφους, δασολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους μηχανικούς, χωροτάκτες, πολεοδόμους, περιφερειολόγους, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο και επιστήμονα, σε τομείς διαφόρων ειδικοτήτων, που ασχολείται με τη συλλογή, διαχείριση και ανάλυση χωρικών πληροφοριών.

 

Χώρος διεξαγωγής – Διδάσκοντες

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται πρωινές ή/και απογευματινές ώρες, σε ολιγομελή τμήματα των δέκα ατόμων και σε πλήρως εξοπλισμένους, με σύγχρονα λογισμικά (ArcGIS, ENVI, SPSS, R), χώρους της ΕΜΓΠΣ. Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ και εξειδικευμένοι επιστήμονες με πολυετή εμπειρία στο χώρο των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και της Τηλεπισκόπησης. Η διάρκεια των μαθημάτων κάθε θεματικής ενότητας είναι 30 ώρες.

Κόστος

Το κόστος παρακολούθησης ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ για κάθε θεματική ενότητα.

Εκπαιδευτικό Υλικό

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό καθώς και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος